Emmelhage, (h)eerlijk in de polder

In deze eigentijdse, rustige en ruim opgezette woonwijk kun je alle kanten op

Plattegrond Emmelhage

Plattegrond Emmelhage

Aan de rand van Emmeloord

Emmelhage ligt aan de rand van Emmeloord. De wijk in ontwikkeling is een comfortabele thuisbasis. Je bent zo in het naastgelegen Emmelerbos met volop mogelijkheden om te sporten.

In de wijk zijn de straten ruim opgezet en bieden ruimte voor groen. Op je eigen kavel laat je je fantasie de vrije loop en bouw je je eigen huis. Met dát bijzondere kenmerk dat het uniek maakt. Uiteraard geldt wel een aantal randvoorwaarden zodat de wijk één geheel wordt. Naast vrije kavels biedt de wijk tweekappers, rijwoningen en bungalows. Deze bieden je eveneens volop de vrijheid om het huis af te stemmen op je wensen. Met het gemak en de energiezuinige maatregelen die horen bij een nieuwbouwwoning.

Gastvrije sfeer

Als je Emmelhage binnen komt, proef je direct de gastvrije sfeer van de polder. Gemoedelijk en zonder fratsen. Er wonen veel gezinnen met kinderen. Je kinderen groeien op met andere jonge kinderen in de wijk en spelen samen buiten. Overdag fietsen ze veilig en snel naar school in nog geen zeven minuten.

Emmelhage zijn diverse mogelijkheden om te ontspannen en recreëren zoals de Golfbaan Emmeloord, het Ruitersportcentrum, Hockeyclub de Meeuwen, het Emmelerbos, een rijk netwerk aan fietspaden, een sportcomplex en het Bosbad. Maar ook wanneer je op zoek bent naar de levendigheid van het centrum van Emmeloord hoef je de auto niet te pakken. Binnen tien minuten fiets je naar de winkels in de Lange Nering of naar het theater.

Gunstig gelegen

Door de gunstige ligging van Emmeloord aan de A6 zijn zowel het noorden van Nederland als de Randstad goed bereikbaar. En hoewel je met de auto zo in de Randstad bent, betaal je voor een vrijstaande woning met tuin in Emmelhage een bedrag waarvoor je in de Randstad nog geen rijwoning koopt.

Emmelhage is de nieuwste wijk van de Noordoostpolder en ligt aan de rand van Emmeloord. Lange tijd was Emmelhage landbouwgrond. Daarna was het jarenlang een vliegveld voor onder meer zweefvliegtuigen. In de jaren 90 kwam het idee om van het Vliegveld en het gebied ernaast een eigentijdse woonwijk te maken. Inmiddels bouwen de huidige inwoners en de gemeente samen stap voor stap aan een levendige en groene woonwijk.

Proef de gastvrije sfeer van de polder!